Az Értékes kultúrális és épített örökség megtartására szövetkezett a Verespatakon gyökeret vert román és kanadai érdekeltségű, arany és ezüst kitermelő cég

A Gold Corporation Rosia Montana cég képviselői sajtótájékoztató keretében tiltakoztak a céget ért támadások ellen. Beszámolójukban élesen bírálják azokat a mondva-csinált vádakat amelyek szerint a román és kanadai érdekeltségű cég környezet és műemlék romboló.
A vállalat szigórúan betartja az örökségvédelmi illetve a környezetvédelmi szabályokat.
A Verespatak központjában található épületekről teljes történelmi leírást készítettek,és jelen pillanatban 120 épületen dolgoznak. A településen 5 templom található, ezek közül a református templom új tetőszerkezetet kapott, az unitárius templom pedig belső felújításon esett át.
A bánya cég a turizmus fellendítésében látja a térség gazdasági fejlődését ezért a felvásárolt régi épületek közül éttermeket, vendégházakat, turisztikai információs irodákat alakítanak ki.

Az ipari zónában található lakó épületek tulajdonosai teljesen új családi házakba költözhettek be, a környező nagyvárosokban kialakított új lakónegyedekbe.

Untitled Document
Untitled Document